{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMES

{{articleCapitalLetter()}}

TEMES

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMES

Normalment, quan parlem d'hidratació en la pràctica d'esport, la classifiquem en: hidratació abans, durant i després de l'entrenament. Per què? La raó és que les necessitats del nostre organisme no són les mateixes en cadascuna d'aquestes situacions.

El més important i més important és recalcar que és imprescindible que durant tot l'any (encara que especialment a l'estiu) mantinguem un bon estat d'hidratació, i aquest només s'aconsegueix prenent suficient líquid (aigua com a font principal, encara que també disposem de sucs naturals o infusions , entre d'altres begudes) així com fruites i verdures (que a més ens aportaran vitamines i minerals) i evitant líquids amb altes concentracions de soluts com sucres i proteïnes.

Abans de la pràctica esportiva és important disposar d'aquest fantàstic estat de hidratació del que acabem de parlar, a més d'haver begut aigua 30-60 minuts abans de l'inici de l'activitat, d'aquesta manera reposem líquids que ràpidament perdrem amb l'exercici i la suor.

Un cop ja estem totalment actius practicant esport, hem de seguir hidratant. Depenent del tipus d'exercici que realitzem anem a prendre un líquid o un altre. Per exemple, si l'exercici que realitzem és aeròbic i fa que suem molt (com córrer), podem optar per alguna beguda isotònica que, a més d'aigua, ens aporta els minerals que haurem perdut, per així reposar i glucosa per mantenir els nivells de sucre correctes en sang. En canvi, si estem realitzant sèries en un gimnàs, n'hi haurà prou amb prendre aigua, tot i que no estarà de més si també reposem minerals. És recomanable prendre petites quantitats de líquid (200-300ml) sovint, per exemple cada 15-20 minuts.

Quan haguem acabat la nostra activitat hem de tenir en compte que, a més d'aigua, hem perdut energia i proteïnes durant la pràctica d'esport, per la qual cosa també hem d'omplir les nostres "reserves energètiques i proteiques" amb, per exemple, algun suc o batut natural, que ens aporti els sucres propis de la fruita juntament amb iogurt que aporti proteïna d'alt valor biològic i més menjant algun aliment que proporcioni hidrats de carboni complexos, per ajudar a omplir les reserves i que els propers dies puguem donar tot de la nostra part i es mantingui el nostre rendiment. No val agafar-se un bollito amb l'excusa de "ja he cremat".

A més, si ens pesem abans i després de la realització de l'exercici anem a comprovar que hem perdut pes, de manera que es recomana reposar 1 got d'aigua per cada quilogram perdut.

Ara ja sabem el que hem de fer per mantenir un bon estat d'hidratació en la pràctica d'esport però, sobretot, mai hem d'esperar a tenir set. La set ens demostra que hem començat a deshidratar-nos.

La hidratació i una bona alimentació seran claus perquè el nostre rendiment sigui òptim

Recordeu-vos de portar el vostre ampolla d'aigua al gimnàs, ¡ajudarà a que us sentiu millor!

Com es prepara?