{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

dificultat
dificultat
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredients

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}TEMAS
{{freetag}}

Normalment, quan parlem d'hidratació en la pràctica d'esport, la classifiquem en: hidratació abans, durant i després de l'entrenament. Per què? La raó és que les necessitats del nostre organisme no són les mateixes en cadascuna d'aquestes situacions.

El més important i més important és recalcar que és imprescindible que durant tot l'any (encara que especialment a l'estiu) mantinguem un bon estat d'hidratació, i aquest només s'aconsegueix prenent suficient líquid (aigua com a font principal, encara que també disposem de sucs naturals o infusions , entre d'altres begudes) així com fruites i verdures (que a més ens aportaran vitamines i minerals) i evitant líquids amb altes concentracions de soluts com sucres i proteïnes.

Abans de la pràctica esportiva és important disposar d'aquest fantàstic estat de hidratació del que acabem de parlar, a més d'haver begut aigua 30-60 minuts abans de l'inici de l'activitat, d'aquesta manera reposem líquids que ràpidament perdrem amb l'exercici i la suor.

Un cop ja estem totalment actius practicant esport, hem de seguir hidratant. Depenent del tipus d'exercici que realitzem anem a prendre un líquid o un altre. Per exemple, si l'exercici que realitzem és aeròbic i fa que suem molt (com córrer), podem optar per alguna beguda isotònica que, a més d'aigua, ens aporta els minerals que haurem perdut, per així reposar i glucosa per mantenir els nivells de sucre correctes en sang. En canvi, si estem realitzant sèries en un gimnàs, n'hi haurà prou amb prendre aigua, tot i que no estarà de més si també reposem minerals. És recomanable prendre petites quantitats de líquid (200-300ml) sovint, per exemple cada 15-20 minuts.

Quan haguem acabat la nostra activitat hem de tenir en compte que, a més d'aigua, hem perdut energia i proteïnes durant la pràctica d'esport, per la qual cosa també hem d'omplir les nostres "reserves energètiques i proteiques" amb, per exemple, algun suc o batut natural, que ens aporti els sucres propis de la fruita juntament amb iogurt que aporti proteïna d'alt valor biològic i més menjant algun aliment que proporcioni hidrats de carboni complexos, per ajudar a omplir les reserves i que els propers dies puguem donar tot de la nostra part i es mantingui el nostre rendiment. No val agafar-se un bollito amb l'excusa de "ja he cremat".

A més, si ens pesem abans i després de la realització de l'exercici anem a comprovar que hem perdut pes, de manera que es recomana reposar 1 got d'aigua per cada quilogram perdut.

Ara ja sabem el que hem de fer per mantenir un bon estat d'hidratació en la pràctica d'esport però, sobretot, mai hem d'esperar a tenir set. La set ens demostra que hem començat a deshidratar-nos.

La hidratació i una bona alimentació seran claus perquè el nostre rendiment sigui òptim

Recordeu-vos de portar el vostre ampolla d'aigua al gimnàs, ¡ajudarà a que us sentiu millor!

Com es prepara?

Vols publicar un comentari? Registra't o Inicia sessió

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Respondre

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Respondre