{{articleDetail.tags[0]}}

{{articleDetail.title}}

Dificultad
Dificultad
{{articleDetail.image[0].alt}} {{articleDetail.image[0].alt}}
{{image.alt}} {{image.alt}}

Ingredientes

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}

TEMAS
{{freetag}}

{{articleCapitalLetter()}}

TEMAS
{{freetag}}

Ingredientes

  • {{ingredient.ingredient}} {{ingredient.quantity}} {{ingredient.unit}}



TEMAS
{{freetag}}

Els bombons són un aliment que sempre ve molt de gust i, per què no dir-ho, una temptació per als més llaminers. A més, hi ha qui els pren amb el cafè de la sobretaula o per acompanyar unes bones postres i posar el punt final a un àpat d’una manera ben dolça. Però, per a les persones celíaques menjar un bombó pot ser una molèstia, per no parlar de l’odissea que suposa trobar bombons sense gluten al mercat. Per això, avui et volem explicar com elaborar els teus propis bombons casolans sense gluten, perquè puguis gaudir sempre que vulguis d’aquests dolços fets a casa.

Els aliments sense gluten

Per elaborar uns bombons aptes per a celíacs és important llegir molt bé les etiquetes nutricionals dels aliments abans de comprar-los. Normalment, un ingredient com la xocolata no té gluten, però depèn de la xocolata que agafem, ja que algunes poden contenir-ne traces pel fet d’elaborar-se en llocs on es manipulen aliments amb gluten. És convenient fixar-s’hi bé per extremar la precaució.

Aleshores, quins ingredients hauràs de triar per fer els teus bombons sense gluten? Els aliments que hauràs de comprar per cuinar o menjar són els que incloguin el logotip de “sense gluten” o “apte per a celíacs”, si parlem d’aliments manipulats per la indústria alimentària. Pel que fa als aliments genèrics sense gluten, com ara la carn i el peix, no cal que portin el logotip.

Doncs, si ja tens els ingredients, anem cap a la cuina!

Com preparar receptes sense gluten

Si vius sol o sola, no hi haurà problema, perquè no comparteixes els estris de cuina. Ara bé, si vius amb la parella, uns amics o la família, caldrà que tinguis en compte alguns punts molt necessaris perquè no hi hagi una contaminació encreuada:

  • Neteja bé la superfície de la cuina abans de preparar qualsevol recepta.
  • Si utilitzes el forn i el microones, els has de netejar abans de cada preparació.
  • Evita compartir els estris de cuina (olles, ganivets, etc.) durant l’elaboració.
  • Neteja els estris a consciència un cop hagis acabat.

I, igual que passa quan fem carn d’olla o potatges, que estan més bons si els deixem reposar, en el cas dels bombons el que és ideal és deixar que es refredin com a mínim mig dia al congelador o un dia sencer a la nevera. Així podrem gaudir de tot el seu sabor de la millor manera.

Aquestes pautes bàsiques t’ajudaran a preparar plats més segurs. Comencem, doncs, amb un parell de receptes?

Bombons de xocolata i coco sense gluten

Ingredients:

  • 250 g de coco ratllat sense gluten
  • 350 g de llet condensada sense gluten
  • 200 g de xocolata negra per a postres sense gluten
  • 50 g de mantega

Elaboració:

  1. Escalfa la llet condensada i remena-la constantment, perquè no s’enganxi, durant 3 minuts.
  2. Afegeix-hi el coco ratllat i barreja-ho bé. Continua remenant fins que quedi espès.
  3. Forma boletes de la mida que vulguis amb la mà i col·loca-les al congelador com a mínim durant 30 minuts.
  4. Trosseja la xocolata i, a continuació, fon-la juntament amb la mantega a foc lent.
  5. Submergeix les boletes de coco en la xocolata i deixa-les refredar a la nevera o al congelador.
  6. Quan la xocolata estigui sòlida, estaran a punt per gaudir-ne!

Bombons de xocolata i nous

Ingredients:

  • 250 g de xocolata negra per a postres sense gluten
  • 50 g de mantega
  • 50 g de nous

Elaboració:

  1. Trosseja la xocolata i les nous en porcions petites.
  2. Fon la xocolata i la mantega en un pot a foc lent, sense deixar de remenar.
  3. Afegeix les nous esmicolades al pot i continua remenant.
  4. Aboca la barreja en motlles que tinguin la forma que vulguis i deixa que es refredin al congelador.
  5. Un cop s’hagin solidificat, ja pots degustar-les!

Ara no tens excusa per no posar fil a l’agulla i començar a gaudir d’uns bombons sense gluten deliciosos. Bon profit!

¿Cómo se prepara?

¿Quieres publicar un comentario? Regístrate o Inicia sesión

Publicar

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Responder

Mónica naranjo

Los síntomas aparecen frecuentemente después de la ingesta de productos que contienen lactosa.

Responder

Marta Sánchez

El cuerpo humano está compuesto por un 60% de agua, 18% de proteínas, 6% de minerales y aproximadamente 16% de grasa - esto significa que la proteína es el segundo nutriente más importande de nuestro cuerpo (después del agua).

Responder